Porođaj u novogodišnjoj noći – briga ili noć za pamćenje?!

Koliko puta ste bile u dilemi gde za najluđu noć? Šta obući? Koji trendovi u šminkanju su hit ove sezone? Da li će ova novogodišnja noć biti baš ona koja će se prepričavati još mnogo puta? Sigurno ste se pronašle u ovim dilemama nebrojeno mnogo puta do sada.
A onda.. prioriteti se menjaju – dešava se trudnoća i dolazak bebe u danima praznika. I dalje je mnogo pitanja, ali ovaj put haljina i šminka padaju u drugi plan, a sve dileme oko iščekivanja porođaja u prazničnim danima, a posebno u „najluđoj“ noći, okupiraju sve vaše misli. Bez brige – ako se desi da vam krene porođaj u najluđoj noći – biće sve u redu.

Bez obzira na praznike, porodilišta funkcionišu kao i svakog drugog dana. Od trenutka kada kročite u porodilište i same prijave, sve teče po ustaljenom rasporedu: prijem, pregled, ulazak u pripremnu salu i na kraju ulazak u porođajnu salu. Dežurni lekari, sestre, anesteziolozi i babice su tu, spremni da vam pomognu da na svet donesete vašu malu, ali poboljšanu verziju 2.0.

Iako je što se tiče same porođajne procedure sve uobičajeno i standardno, ipak je atmosfera praznična. Opuštenija, razdraganija i veselija. Upravo zbog takve atmosfere i porodilje budu opuštenije, bolje sarađuju sa lekarima, tako da porođaj ume da bude brži i lakši. Neretko se dešava da su i ustaljena pravila oko poseta malo „labavija“ te se može desiti da i ne budete baš usamljeni u prazničnim danima. Iako možda niste zamišljale da ćete se poroditi upravo u novogodišnjoj noći, možda baš to bude nešto „najluđe“ i najlepše što ste ikada dobile od nove godine.