Kolačići

Family Health d.o.o. Beograd (“Family Health”, “mi” ili “naš”) upotrebljava tehnologiju kolačića i drugih tehnologija za praćenje na svom sajtu https://familyhealth.rs/. Kolačići (cookies) su male tekstualne datoteke koje website koji posećujete smešta u Vaš uređaj (kompjuter, laptop, mobilni telefon, i sl.).

 

Cilj ove Politike kolačića je da Vam pruži informacije o svakoj vrsti kolačića i drugih tehnologija za praćenje koje koristimo, uključujući podatke koje prikupljamo i svrhu u koju ih obrađujemo. Iz Politike kolačića možete saznati i koliko dugo se kolačići zadržavaju u Vašem uređaju. Politika kolačića Vas takođe obaveštava na koji način možete da isključite kolačiće, odnosno da se sa njihovim instaliranjem saglasite ili ne saglasite.

 

Vrste kolačića

Family Health postavlja dve vrste kolačića: tzv. neophodne kolačiće i Google Analytics kolačiće.

 

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići omogućavaju da sajt operiše na optimalan način.  U tu svrhu, koristimo kolačiće OptanonConsent (ili OptanonAlertBoxClosed). Ovi kolačići se zadržavaju u uređaju godinu dana. Svrha obrade podataka putem ovih kolačića je da pamte Vašu posetu našem sajtu, kako Vam ne bismo prilikom sledećih poseta upućivali obaveštenja o korišćenju kolačića.

Korisnik može da isključi ove kolačiće putem podešavanja pretraživača (browser), s tim da je nakon isključivanja korišćenje website-a otežano. Ukoliko želite da isključite neophodne kolačiće, to možete učiniti na način opisan na donjim linkovima:

Internet Explorer Chrome Firefox Safari

 

Google Analytics

Ove kolačiće koristimo radi prikupljanja podataka o posetama našem website-u. Ovi podaci su nam potrebni kako bismo unapredili rad website-a. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje vas direktno identifikuju, nego zbirne informacije o posetiocima sajta.  Podaci se odnose na broj posetilaca sajta, posećenost pojedinih stranica u okviru sajta, internet stranice sa kojih korisnici prelaze na naš sajt, područje na kom se korisnici nalaze, i slično. Koristimo sledeće Google Analytics kolačiće:

 

Naziv kolačićaVreme zadržavanja u uređajuSvrha u koju se podaci obrađuju
_ga22 godineRazlikovanje korisnika
_gid24 sataPraćenje korisnikovog postupanja na sajtu
_gat10 minutakontrolisanje broja zahteva za korišćenje Google doubleclick-a

 

Podatke prikupljene putem Google Analytics ne delimo sa bilo kojom trećom stranom.
Više detalja o obradi podataka putem Google Analytics kolačića, uključujući i to koliko se dugo Google zadržava ove podatke na svojim serverima možete naći na web adresi https://support.google.com/analytics/answer/6004245. Informacije o tome kako možete da isključite Google Analytics kolačiće nalaze se na stranici https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Druge tehnologije za praćenje
Facebook pixels
Ova tehnologija za praćenje prepoznaje aktivnosti korisnika našeg sajta, kao što su posećene stranice i uređaj koji korisnik koristi. Ove podatke možemo da prikupljamo ako je korisnik našeg sajta pri tom ulogovan na društvenoj mreži Facebook. Prikupljene podatke možemo da koristimo u svrhu direktnog marketinga. Kompanija Facebook takođe ima pristup ovim podacima. Kolačići se u Vašem uređaju zadržavaju dok ste ulogovani na Facebook-u.

 

Obaveštenje o izmenama

Izmene u ovoj Politici kolačića biće objavljivane na Family Health-ovom website-u i važiće počev od dana objavljivanja. Izmene će se odnositi na podatke koje budemo prikupljali od dana njihovog objavljivanja, a ne i na podatke koje smo do tada prikupili. Vaša je odgovornost da pregledate ovu Politiku kolačića s vremena na vreme, i da se upoznate sa njenim izmenama.
Ukoliko imate pitanja ili primedbe u vezi sa obradom Vaših podataka, možete nam se obratiti na broj 011/43-877-52, ili nam pisati na info@familyhealth.rs ili Family Health doo, Jurija Gagarina 14L, Beograd.